Garmin

Garmine logo


Garmin grundades utifrån principerna innovation, komfort, prestanda, värde och service. Våra två grundare Gary Burell och Dr. Min Kao visar två av våra många innovativa produkter i lobbyn av Garmins huvudkontor i Olathe, Kansas, USA.

Garmins vision är idag lika enkel som den var då. Att skapa produkter för navigation och kommunikation som berikar användarens liv. Innovativa produkter sträcker sig över många användningsområden som vägnavigation, flyg, marin, fitness, jakt, friluftsliv och mobilelektronik.

Om Garmin
Garmin grundades utifrån principerna innovation, komfort, prestanda, värde och service. Våra två grundare Gary Burell och Dr. Min Kao visar två av våra många innovativa produkter i lobbyn av Garmins huvudkontor i Olathe, Kansas, USA.

Vad som började som en ”brainstorming” med en handfull ingenjörer kring ett spelbord 1989 har idag utvecklats till en världsomspännande organisation med 9 700 anställda. Garmins vision är idag lika enkel som den var då. Att skapa produkter för navigation och kommunikation som berikar våra kunders liv. Våra innovativa produkter sträcker sig över många användningsområden som vägnavigation, flyg, marin, fitness, jakt, friluftsliv och mobilelektronik.

Som en del av Garmin Ltd (Nasdaq: GRMN), exemplifierar Garmin tillväxt för alla inblandade, konsumenter, anställda, investerare och återförsäljare. Hemligheten bakom vår framgång är inte så mycket av en hemlighet. Från och med den tidpunkt då grundarna fokuserade på att sälja sin första produkt med hjälp av GPS (Global Positioning System) fram tills nu, har Garmin anlitat och omgivit sig av människor med kreativa sinnen och passion för skapande.

Styrkan i ”Vertikal Integration”
Garmin är ett framgångsrikt företag och vi är stolta över vår företagskultur som bygger på vertikal integration.  Vi designar, tillverkar, marknadsför och säljer våra produkter själva. Under vilken diskussion som helst om till exempel en produkt är sannolikheten stor att man hittar ingenjörer, designers, produkttestare, utvecklare, programmerare och säljare runt samma bord som delar sina tankar och idéer.

Att investera i innovation har varit och är en central del i Garmins framgång. De fåtal anställda som fanns då företaget grundades 1989 hade vuxit till över 1,000 bara under de första tio åren. Den siffran dubblades under de kommande fyra åren och 2006 hade över 4,000 personer anställts. Idag 2009 är vi totalt 8 500 anställda på Garmin och arbetar utifrån samma vision som lades för 20 år sedan.

I kontakt med omvärlden
Vi designar och utvecklar våra produkter med kunden som utgångspunkt. Att hjälpa våra kunder undvika stress vid navigation eller resor börjar med ett enkelt handhavande, logiska valmöjligheter och intuitiva funktioner. Avancerad teknologi skall vara enkel att använda för att den skall bringa nytta för användaren.

Garmins sätt att tänka
Vi designar inte bara produkter och säljer dem, vi omfamnar hela livsstilen. Från flygplanet till båten, från bilen till träningspasset eller jakten, Garmin har anställda i luften, på vattnet, i skogen, bakom ratten och i löparspåret. Vi arbetar alltid med att förbättra och anpassa oss själva och våra produkter. På Garmin vet du aldrig när eller hur nästa stora idé föds. Men du vet att den kommer inom kort.